Rengøring af bageplader: det er varmen, der driver værket

At gøre en bageplade helt ren er i sig selv ikke særlig svært, og derfor er det for dumt at lade være med at gøre det ind imellem, for det tager heller ikke ret lang tid. Hovedingrediensen er varme, som du jo får ved at stille pladen ind i en varm ovn. En god og let metode er, at man kan stille sin ovn på 100 grader og så smøre bagepladen ind i brun sæbe. Så stiller du pladen ind i ovnen og slukker for den, når du kan se, at sæben starter at boble. Derefter er det en god idé at lade ovnlugen stå åben, så pladen for mulighed for at blive afkølet, og så er det ellers at vaske den brune sæbe af ved helt almindelig opvask, hvor du bruger lunkent vand og helst en rengøringssvamp. Man må da indrømme, at det ikke er så meget at forlange! Nemt og også ret hurtigt.

Brun sæbe til rengøring af bageplader er en god ting

En anden metode, som også er effektiv er, at man kan smøre bagepladen ind i brun sæbe og pakke dem ind i noget husholdningsfilm eller i en pose, som så lukkes forsvarligt. Bagepladerne skal derefter bruge mange uger for at det skal virke, og de skal helst stå en helt nat. Derefter skal du bare vaske bagepladerne op som du plejer at vaske op, men du skal helst bruge en svamp.
Det kræver ikke ret meget, hvis man vil undgå den unødige irritation ved en rent bageplade, og derfor er der ikke rigtig grund til ikke at komme i gang med at gøre sine bageplader rene. Dette forlænger også glæden ved bagepladerne, og du behøver ikke at købe nye hvert andet år. Så med en smule brun sæbe og varme kan du let spare nogle penge, og hvem vil ikke det?