Dødsboer ryddes lettest uden følelsesmæssig tilknytning

dødsboer ryddes
Når et dødsfald rammer familien er der pludselig mange forskellige praktiske og følelsesmæssige ting, der skal afklares. Hvem får huset? Hvordan skal værdigenstande fordeles? Hvad skal der stilles op med alle møblerne, det rodede værksted og det overfyldte pulterkammer? Når den slags spørgsmål synes at overvælde de efterladte, kan det være en god idé at tilkalde professionel hjælp udefra. Firmaer, der specialiserer sig i at tømme dødsboer, kan holde en respektfuld distance til den afdødes efterladte ejendele. Når den afdødes familiemedlemmer har taget de små og store genstande med sig, som de ønsker at beholde, kan de professionelle rykke ind og ordne resten.

Pårørende vil ikke se, når dødsboer ryddes

Dødsboer ryddes og de fleste pårørende ønsker ikke at være vidne til det. Selv en gammel lænestol, der har over 30 år på bagen og er spækket med huller, slidmærker og misfarvninger kan være svær at give slip på for de efterladte, der ser det som et kært minde. Når de pårørende har fået sorteret i de ting, de hver især ønsker at gemme, kan det stadig være svært at give slip på de sidste, overskydende ting – selvom der ikke er nogen, der ønsker at tage dem til sig. Bedstefars gamle samling af modeltog er nok ikke lige noget, man selv har plads til i sin 2-værelses lejlighed, men den har jo stadig en enormt affektionsværdi!

Dødsboer kan ryddes hurtigt og smertefrit

I det tilfælde kan en flok professionelle langt lettere træde til i situationen og håndtere valgene med et køligere overblik. Man kan også vælge, at de bare skal rydde det hele ud, rub og stub. Der er stor forskel på selv at skulle smide hver lille genstand ned i en skraldepose og så at vide, at ”resten” bliver sendt væk. Dette ”resten” er langt mere abstrakt og uhåndgribeligt, og derfor lettere at forholde sig til for de efterladte. Hvis oprydningen bliver for meget, så gør da din familien en tjeneste ved at få et firma til at hjælpe med at rydde dødsboet.