Akut tandlæge – skal det koste en bondegård?

Har du ondt i tænderne uden for normal arbejdstid, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. I artiklen her, vil vi derfor komme ind på, hvordan du kan få en akut tandlægetid, uden at blive ruineret.

Almindelig tandlæge eller tandlægevagt?

tandlaege-koebenhavn-oeRigtig mange tandlæger har forståelse for, at deres egne patienter skal hurtigt til, hvis de har akutte tandsmerter. Derfor er det rigtig fornuftigt, at du tager fat i din egen tandlæge som det første, for at se hvornår du kan få en tid hos ham eller hende.

Viser det sig, at du ikke kan komme hurtigt til din egen tandlæge, eller har du smerter uden for normal arbejdstid, bliver du naturligvis nød til at finde en anden løsning.

Her har du som oftest to valg: at benytte tandlægevagten, eller at finde en almindelig tandlæge, som har tid til dig. Førstnævnte, nemlig tandlægevagten, kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis der er tale om behandlinger lørdag aften, samt på søn- og helligdage. Her tager tandlægevagten nemlig et gebyr på 100 % af deres normale prisliste. Således må du her som minimum betale 1.170 kroner for en behandling.

Anderledes står ofte til, hvis du finder en almindelig tandlæge som specialiserer sig i akutte behandlinger. Her er der ofte ikke noget akutgebyr, hvorved at den endelige pris ender med at blive noget lavere, sammenlignet med tandlægevagten.

Bor du i København er udbuddet af akutte tandlæger selvfølgelig større, end hvis du bor i Kolding. Er dette derfor tilfældet, kan du med fordel tage kontakt til en akut tandlæge i København, som kan hjælpe dig med at komme af med dine tandsmerter. Husk at ringe til tandlægen, frem for at sende klinikken en besked. Så er chancerne for at få en akut tandlæge tid meget større, end den ellers havde været.

De akutte klinikker finder du over hele byen, såvel på Frederiksberg som på Østerbro. Fælles for disse, er at de ofte har ledige spots i løbet af dagen, foruden at de tit har aftenåbent og åbent i weekenderne.